Cunoașterea este cea mai binecuvântată stare pe care omul o poate dobândi. Educația va face întotdeuna diferența dintre cel care ai fost ieri și omul care se arată azi în fața lumii.

Și da, atunci când vorbim despre vin, ne referim la educația care cuprinde cunoștințe de istorie, artă, nutriție, mediu, tehnologie și multe altele, căci fără toate, acestea vinul ar deveni doar o băutură.

”Vinul este un univers care poate fi văzut, auzit, gustat, mirosit și atins”, ne confirmă profesorul Dorin Popa. ”Însă”, confirmă domnia sa, ”ca în orice alt univers, există mereu ceva care scapă ochiului”. Aici, intervine curiozitatea care va conduce la cunoaștere și apoi la descoperire.

Organizatorii consideră faptul că universitatea, ca instituție academică, reprezintă un pilon reprezentativ în educația unei comunități, iar Vița de vie și vinul fac parte din Civilizația comunității, vinul însemnând aliment, terapie, cultură și religie.

La Oradea, în perioada 31 mai – 02 iunie, va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente de informație și educație pe această temă. Vor fi prezente 24 de crame cu peste 300 de vinuri, iar tematica aleasă este Tămâioasa Românească.

Evenimentul se adresează cunoscătorilor, dar și doritorilor de a fi inițiați în cultura vinului. Ideea de a încheia un parteneriat cu Universitatea din Oradea va aduce doar beneficii, atât cadrelor didactice, dar mai ales studenților care trebuie să fie, prin educare apropiați de vinul românesc.

”Suntem mândri să fim parte a programului ”Civilizația și cultura vinului în mediul universitar”, spune Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei, ”care este un proiect unic în România. Pentru noi educația este una dintre principalele valori și credem că un viitor mai bun poate fi construit doar împreună și doar prin investiții constante în educarea tinerelor generații”.

Vinul face parte din viața românului, dar acesta trebuie, nu doar băut, ci cunoscut, studiat, apreciat și respectat.

Scopul acestui proiect este acela, ca prin tinerii pasionați de cunoaștere ”să dăm României locul pe care îl merită pe harta mondială a țărilor vitinicole”, a mai afirmat doamna Ana Necșulescu.

Birou Comunicare


Image Image Image