Programul este structurat pe durata a patru zile, fiecare zi fiind dedicată unei activități anume. În prima zi, vizitând punctele de lucru ale EcoBihor, participanții vor putea urmări întregul proces de reciclare și sortare a deșeurilor. Cea de-a doua zi, este rezervată unei conferințe care se va desfășura în trei sesiuni, fiecare având câte o tematică distinctă. Invitații vor aborda tema ecologiei din perspectiva locală, națională și internațională. Ziua cu numărul trei implică participanții și mai activ, prin plantarea a 1.000 de puieți, la Coada Lacului. În ultima zi, tinerii se vor adresa întregii comunități, atrăgând atenția asupra importanței practicilor eco-friendly, prin participarea la un cros care va avea loc în inima orașului Oradea. După acțiunea sportivă, participanții și nu numai ei, sunt invitați, în Piața Ferdinand, la un „afer cross party”, cu DJ Beju.

„Prin proiectul „Green Wings”  USO, alături de partenerii săi: Consiliul Județean Bihor și Ecolect Bihor, vine să răspundă cererii crescânde de educație și acțiune în domeniul ecologiei și protecției mediului, oferind comunității orădene un program dedicat pentru învățare, implicare și contribuție la promovarea unui stil de viață mai sustenabil și responsabil, ecologic, în rândul tinerilor”, spune Tudor Bungău, președintele Uniunii Studenților din Oradea.

Organizatorii afirmă că urmăresc o serie de obiective, toate având un nivel ridicat de importanță în ceea ce privește sustenabilitatea: atingerea unui grad de conștientizare a tinerilor, creșterea interesului lor pentru dezvoltarea durabilă, pregătirea participanților pentru adoptarea unui mod de viață eco-friendly și reducerea gradului de poluare.

„Proiectul Green Wings Oradea reprezintă un pas important către crearea unei comunități mai conștiente și implicate în protejarea mediului înconjurător. Noi, Uniunea Studenților din Oradea, ne-am propus să ne implicăm activ în dezvoltarea comunității bihorene. Astfel, am conceput activitățile proiectului pentru ca participanții să își poată crea o imagine clară asupra modului în care acțiunile noastre de azi vor afecta lumea de mâine”, a mai spus Tudor Bungău, liderul USO.

Cei care doresc să ia parte la proiectul USO trebuie să aibă vârsta între 14 și 35 de ani și să completeze formularul de înscriere accesibil a adresa:

https://forms.gle/Hf1MGyp1c5W7JgS38

Organizatorii atrag atenția că numărul de locuri este limitat. La finalul perioadei de înscriere, cei selectați pentru a lua parte la programul „Green Wings” vor fi anunțați prin intermediul unui email.

Mai multe informații pot fi obținute pe pagina de Instagram a evenimentului @greenwingsoradea.

Proiectul este cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Sponsorul evenimentului este Raiffeissen Bank, iar crosul este susținut de apa minerală Dorna.

 

Biroul Comunicare

Image  

Image  

Image