Și de această dată, expoziția a fost gândită sub forma unor ateliere deschise. Publicul interesat fiind invitat să profite de vacanța inter-semestrială a studenților pentru a admira lucrările viitorilor artiști.

„Expoziția are caracterul particular al prezentării lucrărilor în mediul în care au fost ele realizate, vizitatorii putând surprinde nu doar exponatele ci și atmosfera de lucru în care au fost ele create. Prin natura ei, expoziția nu are un caracter omogen, ea urmărind etalarea diversității temelor și a tehnicilor de lucru exprimate prin intermediul rezultatelor activității de creație la cele cinci programe de licență, respectiv: Grafică, Pictură, Arte decorative, Design, Design vestimentar și la cele două programe de master: Design de obiect: modă și ambient și Arte plastice și Multimedia”, spune conf. univ. dr. Teofil Știop, directorul Departamentului de Arte Vizuale al Facultății de Arte.

Vorbind despre ceea ce a adus inedit această expoziție, conf. univ. dr. Teofil Știop remarcă orientarea studenților spre tehnologia digitală. „Judecând obiectiv, se poate observa că tot mai multe lucrări sunt realizate cu ajutorul tehnologiilor digitale. Există, în rândul studenților, un tot mai mare interes pentru modelarea 3D, animație și grafică pe calculator. Se remarcă o tot mai pregnantă afinitate a tinerilor pentru mediul digital, în scopul de a rezolva teme de atelier prin intermediul noilor tehnologii”, spune directorul Departamentului de Arte Vizuale.

Publicul, așteptat de organizatori, nu a întârziat să apară. Expoziția poate fi vizitată încă zece zile. Până în data de 23 februarie 2024, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 08-15.

 

Biroul Comunicare

Image  

Image  

Image  

Image