Investim în viitorul tău! Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020
www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României Centrul de Transfer Tehnologic Laboratoare Laboratorul de Fabricație echipat cu un centru de prelucrare hibrid CNC Laser – 5 axe, care asigură o flexibilitate a procesului de producție printr-o combinație între prelucrarea aditivă și substractivă la o calitate înaltă și o precizie ridicată a suprafețelor prelucrate.

Produsele sunt proiectate cu un sistem complet CAD/CAM hibrid care permite realizarea programelor-piesă atât pentru prelucrarea aditivă cât și pentru cea substractivă.

Laboratorul de Automatizare și Robotică echipat cu doi roboți, un robot îndeplinind sarcini de manipulare, asamblare sau prelucrări, de exemplu găurire sau debavurare, iar al doilea robot realizează sarcini de asamblare prin sudură MIG.

Atât echipamentele de comandă ale roboților, echipamentul AGV cât și unitățile PLC vor comunica atât între ele cât și cu mașina CNC Laser – 5 axe și serverul IoT.

Laboratorul Industry 4.0 dotat cu două servere și sisteme de calcul pentru facilitarea realizării de aplicații și accesul la servere și echipamente pentru dezvoltarea rețelelor de comunicare cu echipamentele celorlalte laboratoare (PLC, roboți, echipamente inteligente, mașina unealtă CNC laser –
5 axe).

Laboratorul de „Calitate” dotat cu două echipamente moderne: camera de filmare digitală de mare viteză care oferă posibilitatea analizei proceselor dinamice care apar în timpul proceselor de fabricație și microscopul laser confocal cu scanare destinat metrologiei suprafețelor.

Toate aceste echipamente au fost prezentate auditoriului de către de dl. Rector Constantin Bungău, care a subliniat că această tehnică de ultimă generație ridică valoarea universității orădene din punct de vedere a dotărilor, ceea ce creează premisele unei atractivități pentru viitorii studenți, dar și pentru potențialii colaboratori din mediul de afaceri.

Prin organizarea unui atelier dedicat potențialilor parteneri, Universitatea din Oradea demonstrează deschiderea către piața locală, atingându-și obiectivul general al proiectului, ce vizează dezvoltarea unei infrastructuri de sprijin pentru inovare și transfer tehnologic în vederea creșterii
inovării în firme, prin susținerea valorificării rezultatelor activității mediului academic în cadrul sectoarelor economice cu specific de specializare inteligentă din Municipiul Oradea și din regiunea Nord-Vest.

Manager de proiect - Prof. univ. dr.ing.habil. BUNGĂU Constantin
Universitatea din Oradea, Str. Universităţii nr. 1, tel. +40 259 408 105, fax +40 259 432 789 / e-mail: rectorat at uoradea.ro

Proiect Dezvoltarea Centrului de Transfer Tehnologic al Universității din Oradea – „Smart Industries”


Image Image Image