În simpozion au fost prezentate 24 de lucrări cu subiecte din diferite domenii ale silviculturii între care și lucrările studenților orădeni Leticia‐Ramóna GYÖRGY, Adrian BAIDOC și Dorottya BAKO. Interesul pentru manifestare a fost demonstrat de cei 54 de participanți online pe ZOOM și de cei peste 60 de participați pe Facebook care a preluat live lucrările simpozionului.

Din cele trei premii pentru cele mai interesante lucrări prezentate oferite de ASFOR (Asociația Forestierilor din România) unul a revenit lucrării elaborate de studenții din anul III Adrian BAIDOC și Dorottya BAKÓ de la Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră din cadrul Facultății de Protecția Mediului, Proiectul unui Hotel de Insecte.

 Subiectul abordat de Adrian BAIDOC și Dorottya BAKÓ (coordonator științific prof. univ. dr. Ecaterina FODOR), Proiectul unui Hotel de Insecte, inedit și ancorat în efortul tot mai mare al comunității științifice și a publicului angrenat în ceea ce se numește știință cetățenească de a proteja o categorie de viețuitoare expusă unui declin accelerat a stârnit multă simpatie și a generat numeroase comentarii admirative din partea celor care au urmărit lucrările simpozionului. Pornind de la un proiect propus studenților ca activitate extra-curriculară la cursul de Ecologie și Protecția Mediului în 2019 (titular de curs la acel moment, prof.univ.dr. Ecaterina FODOR), ideea a prins contur prin entuziasmul celor doi, atât ca realizare practică, construcția unor adăposturi pentru insecte, dar și ca demers științific.

Prezentarea Leticiei‐Ramóna GYÖRGY intitulată Utilizarea în Silvicultură a Tomografului Acustic ArborSonic (coordonator științific prof. univ. Dr. Ecaterina FODOR) s-a bucurat de asemenea, de o atenție și apreciere deosebite din partea particianților pe ZOOM cât și a celor care au urmărit lucrările pe Facebook.

Îi felicităm pe studenți care au participat la simpozion și în mod special, pe premianți. Mult succes în activitatea viitoare.

Biroul de Comunicare


Image Image Image